Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania Afbeelding Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania
Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania ***
Prijs per persoon vanaf 387,- gebaseerd op minimaal 2 personen
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Sicilie

Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania

***

plane hotel car


8 Dagen

Op dit sfeervolle Italiaanse eiland in de Middellandse Zee kunt u genieten van schilderachtige plaatsen, de prachtige natuur en diverse culturele bezienswaardigheden. Bezoek de Etna, proef de heerlijke lokale gerechten en geniet van de prachtige natuur, de schitterende uitzichten en, niet te vergeten, de zon... Want Sicilie kent de meeste zonuren van Europa! Sicilie kent een rijke cultuur en een afwisselende natuur. Het programma is zo ingedeeld dat u niet iedere dag van verblijf hoeft te wisselen, zodat u rustig de tijd heeft de omgeving te verkennen en ook even heerlijk te ontspannen. Vanuit Catania voert het programma u langs sfeervolle steden, zoals Siracusa, Piazza Armerina, Agrigento, Cefalù en Taormina. Onderweg kunt u op verschillende prachtige locaties een stop maken, een bezoek brengen aan het levendige Palermo en uiteraard mag ook een bezoek aan de Etna niet ontbreken.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Catania - Siracusa, ca. 65km

Nadat u bent geland op het vliegveld van Catania haalt u uw huurauto op om vervolgens naar uw eerste locatie van verblijf te rijden. Afhankelijk van uw vluchttijden overnacht u de eerste nacht nabij Catania of rijdt u meteen door naar de eerste mooie stad van dit programma: Siracusa.

Overnachting in of in de omgeving van Catania of Siracusa.

Dag 2: Siracusa

Het hoogtepunt van deze reis is wellicht de actieve vulkaan de Etna, een maanlandschap ontvouwt zich aan uw ogen.

Overnachting in of in de omgeving van Catania of Siracusa.

Siracusa

Siracusa bestaat uit drie delen: het eiland Ortigia, de oudste nederzetting van de stad die met het vasteland is verbonden door drie bruggen; Acradina, een vlak gebied in het achterland van Ortigia; en het nieuwe gedeelte dat zich rondom het archeologische park van Neapolis heeft ontwikkeld. Niet te missen zijn de klippen, stranden en het kristalheldere water van Fontane Bianche en dell'Arenelia.

Dag 3: Siracusa - Agrigento, ca. 225km

De 'Giro della Sicilia' gaat vanuit Siracusa verder richting het hart van het eiland via Piazza Armerina, waar u een bezoek kunt brengen aan Villa del Casale, een Romeinse villa van immense afmetingen met fascinerende mozaïeken. Uw eindbestemming van vandaag is Agrigento met de befaamde tempelvallei. Uw overnachting is in een hotel in of in de omgeving van Agrigento.

Overnachting in of in de omgeving van Agrigento.

Dag 4: Agrigento - Castelbuono/Cefalu, ca. 150 km

Vandaag rijdt u vanuit Agrigento naar de noordzijde van het eiland. Hier zult u 2 nachten gaan verblijven in de omgeving van Cefalu/Castelbuono.

Overnachting in of in de omgeving van Catelbuono/Cefalu.

Castelbuono

Castelbuono is een mooi landelijk gelegen schilderachtig Middeleeuws plaatsje, wat vooral bekend staat om het mooie kasteel wat het middelpunt van het plaatsje vormt. Hier kunt u genieten van de prachtige landelijke omgeving van het eiland. Vanuit Castelbuono bent u in ca. 40 minuten in de sfeervolle kustplaats Cefalu voor een heerlijk dagje strand.

Cefalu

Deze sfeervolle, kleinschalige badplaats ligt aan de noordkust van Sicilie. De geschiedenis van Cefalu gaat terug tot de 4e eeuw voor Christus en sindsdien is het plaatsje uitgegroeid tot een prachtig, historisch stadje. Het rechte patroon in de straten stamt uit de tijd van de Romeinen en de mooie kathedraal, gebouwd door de Normandische koning Roger II in de 12e eeuw vormt het middelpunt van het stadje. Het stadje is in zijn historische verschillende malen veroverd, maar heeft altijd het unieke, historische karakter weten te behouden. Aan de Piazza Duoma zijn gezellige terrasjes te vinden en in sfeervolle kleine restaurantjes in de oude visserswijk kunt u proeven van heerlijke gerechten. Er zijn ook verschillende mooie bezienswaardigheden te vinden, die een bezoekje zeker waard zijn: - Duomo di Cefalu, met recht één van de mooiste kathedralen op Sicilie. - Het strand van Cefalu, een prachtig zandstrand met gezellige strandbarretjes - De kloostergang bij de kathedraal van Cefalu met prachtige Bizantijnse zuilen

Dag 5: Cefalu/Castelbuono - Palermo ca. 75km

U kunt er voor kiezen om een heerlijk dagje te ontspannen en te genieten van de prachtige omgeving. Of u kunt ervoor kiezen een bezoek aan Palermo te brengen, wat zeker de moeite waard is. Vanuit Cefalu/Castelbuono bent u in ca. 1 uur rijden in Palermo.

Overnachting in of in de omgeving van Catelbuono/Cefalu.

Palermo

Palermo is rijk geweest aan gouden momenten uit vroegere tijden: Cappella Palatina, de kathedraal, en in Monreale, de met mozaïeken bedekte Dom. De belangrijkste stad van Sicilië is gedrapeerd in een mantel van onvoorspelbaarheid en avontuur: de straten zijn chaotische, de gebouwen zijn prachtig ragebol en haar inwoners - van wie velen hebben een voorliefde voor regel buigen en een gezonde verdenking van buitenstaanders - kan een ondoorgrondelijke veel zijn. Om een eerste inzicht van de unieke cultuur van de stad te krijgen, beginnen met het zwerven door de straten van de oude stad.

Dag 6: Cefalù - Taormina, ca. 215km

Vanuit Cefalù kunt u Taormina via verschillende routes bereiken. U kunt via het binnenland terug rijden of juist kiezen voor een route langs de kustlijn van Sicilie. Via de Normandische kathedraal van Cefalù langs de noordkust komt u dan uit in Messina, op de noordoostelijke punt van Sicilie gelegen. Vanuit Messina heeft u een prachtig uitzicht op het vasteland van Italië.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Taormina

Taormina zelf is een sfeervol en levendig stadje met een eigen karakter: smalle steegjes, gezellige terrasjes, heerlijke restaurantjes, mooie winkels, historische gebouwen en prachtige uitzichten op zee en op de Etna. Taormina ligt op een steile rots aan zee. Het stadje zelf is het beste te bezoeken via de kabelbaan of een pendelbus naar het centrum. In de zomermaanden is Taormina niet alleen zeer geliefd bij toeristen, maar ook bij de Italianen zelf. Het is er dan ook een gezellige bedrijvigheid. Taormina is één van de oudste Griekse kolonies op Sicilie en vormde een belangrijke stad. Dat is ook goed te zien aan de oude Griekse en Romeinse resten in het theater. Het Teatro Grecco is een van de best bewaarde bouwwerken uit de oudheid. Vanaf de halfronde tribune kijkt u uit op het lager gelegen toneel met als decor op de achtergrond de indrukwekkende Etna.

De meeste mensen komen via de Porta Messina de stad binnen. Het plein wat toegang geeft tot deze poort/ingang wordt voornamelijk gebruikt als busstation en taxiplaats. Eenmaal door de poort verlaat u de drukte van het plein en komt u in het autovrije deel van de stad met veel winkels en gezellige restaurantjes, barretjes en terrasjes. De Corso Umberto is de lange winkelstraat die het centrum doorkruist en erg populair is bij de jetset. Ook een bezoek waard zijn de Duomo van Taormina, een 13e eeuwse kerk gewijd aan de Sint Nicolaas van Bari, en de Chiesa San Guiseppe, een schitterende barokke kerk. De binnenzijde van de kerk is gedecoreerd met prachtige motieven. In het centrum van Taormina bevindt zich ook nog de Palazzo Corvaja, een historisch Siciliaans kasteel uit de 10e eeuw. Het oudste deel van het kasteel is de toren. De andere delen zijn later in de 13e en 14e eeuw aangebouwd. Het kasteel doet nu dienst als toeristisch bureau en museum.

Dag 7: Taormina - Etna, ca. 60km

Taormina is een stadje met vele smalle steegjes en terrasjes. Vanuit het Grieks theater heeft u een magnifiek uitzicht over de baai en de Etna. Als er nog genoeg tijd over is, kunt u ook Catania nog met een bezoekje vereren.

Overnachting in of in de omgeving van Taormina.

Etna

Eén van de meest bekende bezienswaardigheden van Sicilie,die u zeker niet mag overslaan is de Etna. Deze actieve vulkaan, in de volksmond ook wel Mongibello genoemd, doemt vanuit de verte al indrukwekkend op. De makkelijkste manier om het natuurpark Etna te bereiken is via de oostelijke kant van de berg, tot Rifugio Sapienza op 1900 meter boven de zeespiegel. Hier kunt u de recente lava uitbarstingen zien die het gebied deels verwoest heeft. Als de weersomstandigheden het toelaten, is er ter de mogelijkheid om tot 1800 meter hoogte te gaan met een kabelbaan (tegen betaling).

Dag 8: Taormina - Catania, ca. 50 km

Deze dag is helaas alweer de laatste dag van uw reis. U rijdt vandaag vanuit Taormina terug naar de luchthaven van Catania voor uw terugvlucht. U levert uw huurauto weer in op de luchthaven en vliegt terug naar Nederland.



Hotels
Tijdens de afwisselende fly drive-programma's verblijft u op verschillende locaties en in verschillende accommodaties. Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van de verschillende accommodaties waar u zult gaan verblijven tijdens deze fly drive-rondreis. De genoemde accommodaties zijn op basis van beschikbaarheid. Wanneer de genoemde accommodaties niet beschikbaar zijn, dan zult u verblijven in een andere, soortgelijke accommodatie in of in de omgeving van de genoemde plaats.

Alba B&B

B&B Alba in het centrum van Cataniabiedt gratis WiFi en is gevestigd in een historische gebouw uit de 18e eeuw. Het heeft elegante kamers met een balkon met uitzicht op de stad. U wandelt in 10 minuten naar metrostation Borgo. Alle kamers hebben airconditioning, een flatscreen-tv en een eigen badkamer met föhn. Ook zijn ze voorzien van een bureau en parket. Het gebouw heeft mooie gewelfde plafonds met fresco's.

Villa dei Papiri

Villa Dei Papiri is omgeven door citrusbomen. Het is gelegen in een rustige omgeving voor een aangenaam verblijf in Siracusa. Villa Dei Papiri bevindt zich op 6 km van het historische centrum. Elke kamer heeft een patio met uitzicht op de tuinen. Parkeren is gratis. Deze grote villa dateert uit de 19e eeuw. Villa Dei Papiri is gelegen in Riserva Naturale Ciane & Saline, het natuurgebied rondom de rivier Ciane. Hier kunnen gasten boottochten maken.

Tre Torri

Hotel Tre Torri ligt op 5 minuten rijden van congrescentrum Fiera di Vicenza en op 3 km van de afrit van de A4. Het biedt gratis parkeergelegenheid en gratis WiFi. De volledig gerenoveerde kamers van dit Best Western Hotel hebben airconditioning en houten vloeren. Ze zijn allemaal voorzien van een lcd-tv van 26 of 32 inch met Mediaset Premium-zenders.

Paradiso della Madonie

Hotel Paradiso delle Madonie bevindt zich in het centrum van Castelbuono en maakt deel uit van het regionale park Parco delle Madonie. Het beschikt over kamers met een klassieke inrichting, een minibar en gratis WiFi. Het hotel ligt vlak bij het platteland dat Castelbuono omringt. De kamers van het Paradiso delle Madonie hebben airconditioning, massief houten meubels en een volledig uitgeruste badkamer met een douche.


Baia Azurra

Deze accommodatie ligt op 1 minuut lopen van het strand. Hotel Baia Azzurra ligt aan de oostkust van Sicilië, op slechts 150 meter van het rotsachtige strand. Het biedt een zonneterras waar het heerlijk ontspannen is, een traditioneel restaurant en gratis WiFi in alle ruimtes. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een minibar en een parketvloer. Ze hebben ook een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Catania Fontanarossa Airport (CTA)
U vliegt terug vanuit Catania Fontanarossa Airport (CTA)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten Amsterdam - Catania v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 7 overnachtingen in charming 3- en 4-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart


Huurauto

Informatie Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania 0

Neem vrijblijvend een optie op deze reis

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen. Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

Prijzen zijn per persoon en op basis van een bezetting van 2 of 3 personen in een standaardkamer.
Klik op de door u gewenste vertrekdatum om uw optie te plaatsen.

Kies uw vertrekmaand:

April 2024
Zo Ma Di Wo Do Vr Za

867

Gevonden Vluchten

Wij zullen voor u de voordeligste vlucht kiezen. Klik hier om door te gaan.

Prijs per persoon vanaf 387,- gebaseerd op minimaal 2 personen


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail