Fly Drive langs de meren van NoordItalie Afbeelding Fly Drive langs de meren van NoordItalie
Fly Drive langs de meren van NoordItalie ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive langs de meren van NoordItalie

***

plane hotel car


12 Dagen

Noord-Italië is zeer afwisselend. Tussen de hoge Apennijnen en Alpentoppen ligt de vlakke Po-vlakte. Daarnaast zijn er vele meren en natuurlijk prachtige kunststeden. Deze fly drive laat u een aantal hoogtepunten zien waarbij alle facetten aan bod komen die typerend zijn voor het noordelijkste deel van de laars.



Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Pettenasco

U vliegt naar Verona, waar u uw huurauto ophaalt en uw reis start richting Pettenasco (Verona - Pettenasco ca. 230 km). Pettenasco is een dromerig stadje, aan het idyllische en rustieke Lago d'Orta. Dit meer, ook wel Ortameer genaamd, is een relatief onbekend en rustig meer dat prachtig gelegen is aan de uitlopers van de Alpen, ten westen van het Lago Maggiore. Het Lago d'Orta is als het ware een klein zusje van het Lago Maggiore. Middenin het meer ligt het pittoreske Isola San Giulio met daarop een bezienswaardige basiliek. Dit eiland is met een bootverbinding te bereiken.

Dag 2: Merengebied, ca. 50 km

In het noordwesten van Italië liggen prachtige meren. Nabij is het grote Lago Maggiore met steden als Stresa en het befaamde Isola Bella.

Dag 3: Milaan, ca. 150 km

Wat u niet mag overslaan is het fascinerende Milaan. Milaan is de hoofdstad van de provincie Lombardije in Italië, maar is vooral bekend als modehoofdstad. Niet voor niets is Milaan een populaire bestemming om te shoppen. Winkelpubliek kan hiervoor terecht in de dure winkels van de zogenaamde Gouden Vierhoek, waar je de winkels van topmerken als Prada, Armani, Gucci, Trussardi, Roberto Cavalli en Dolce & Gabbana vindt. Het middelpunt van Milaan is zonder enige twijfel het Piazza del Duomo, het plein waaraan zich de indrukwekkende Duomo (Dom) van Milaan en het prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II bevinden.

Dag 4: Pettenasco - Riva del Garda, ca. 285 km

Vandaag verlaat u het Lago d'Orta en gaat de reis verder richting het oosten. We raden u aan een tussenstop te maken in Bergamo.

Dag 5: Verona en Lago di Garda, ca. 80 km

Verona is een bezoek meer dan waard. De stad is bekend vanwege de vele opera's in het Romeinse amfitheater, waaronder die over het romantische leven van Romeo en Julia. Vervolgens terug naar het Lago di Garda. Sirmione heeft een levendige geschiedenis en u kunt bijvoorbeeld een boottochtje maken over het meer.

Dag 6: Riva del Garda - Oderzo, ca. 240 km

Uw einddoel vandaag is Oderzo. Onderweg bezoekt u de prachtige stad Padova met o.a. de Scrovegni-kapel. Ook de St. Antonius basiliek mag u niet overslaan. Langs de Brenta staan de mooiste buitenverblijven van de rijke Venetianen.

Dag 7: Venetië, ca. 80 km

Een dag om nooit te vergeten. Wie zou zich in Venetië kunnen vervelenVenetië is een droomstad vol prachtige historie en is door zijn unieke waterrijke karakter prachtig bewaard gebleven. De stad staat niet voor niets in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Venetië is gebouwd op een aantal eilanden in een lagune in de Adriatische zee en al eeuwenlang bewoond. Voedsel was hier immers door de aanwezigheid van de zee altijd aanwezig. Vooral ten tijden van de grote volksverhuizing zochten vele mensen de makkelijk te verdedigen eilandengroep op al vluchtend voor de hunnen.

Dag 8: Treviso en Lagunetocht, ca. 100 km

Een opvallend aardig stadje met veel kanalen is Treviso, gewoon leuk om doorheen te wandelen. Iets anders is een boottocht te maken langs een aantal eilanden in de lagune bij Venetië. Naar bijvoorbeeld het glaseiland Murano, het kantklos- en visserseiland Burano of het verstilde Torcello.

Dag 9: Oderzo - Levico Terme, ca. 150 km

Via het middeleeuwse Asolo rijdt u naar Bassano del Grappa, bekend van de grappa waarover u alles aan de weet komt in het Museo degli Alpini. Dan vervolgt u uw weg en blijft u de Brenta-rivier door de Dolomieten volgen tot u de Adige-rivier bereikt.

Dag 10: Weinstrasse, Val di Non en Trento, ca. 140 km

De Strada del Vino/Weinstrasse is een mooi gebied met wijn en oude kastelen. Net over de taalgrens ligt het Val di Non met haar kleine dorpjes, de Betuwe van Italië. Trento heeft een leuk, nog echt Italiaans centrum met beschilderde huizen en gezellige pleinen.

Dag 11: Otzi, Merano en Bressanone, ca. 120 km

Wat niet overgeslagen mag worden is het museum met de ijsman Otzi in Bolzano. In de buurt liggen verder het mondaine kuuroord Merano met veel art nouveau architectuur of het al Oostenrijks aandoende kleurrijke bisschopsstadje Bressanone/Brixen.

Dag 12: Levico Terme - Verona ca. 125 km.

Vandaag vliegt u terug vanaf Verona, maar u kunt uw verblijf in Italië natuurlijk ook verlengen met een verblijf in een van onze accommodaties.



Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.



Locatie


Vluchten
U vliegt naar Verona Airport (VRN)
U vliegt terug vanuit Verona Airport (VRN)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
  • Retourvluchten naar Verona v.v.
  • Luchthavenbelasting
  • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels o.b.v. logies
  • Huurauto, categorie small


Exclusief
  • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
  • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
  • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
  • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
  • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
  • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
  • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
  • Huur GPS-systeem
  • Evt. aanschaf van een routekaart
  • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

  • Huurauto, categorie Small
  • Ongelimiteerde kilometers
  • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
  • Schadeverzekering (CDW)
  • Diefstalverzekering (TP)
  • Terugbetaling eigen risico
  • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

  • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
  • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.



Overige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.



Fly Drive langs de meren van NoordItalie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail