Fly Drive Grande Giro door Italie Afbeelding Fly Drive Grande Giro door Italie
Fly Drive Grande Giro door Italie ***
Bestemming: Rondreizen Italie - Fly Drive Italie

Fly Drive Grande Giro door Italie

***

plane hotel car


13 Dagen

Ga met ons mee en reis in 13 dagen van Milaan tot Napels, langs vele Italiaanse hoogtepunten en treedt in de voetsporen van de rijke Europese aristocratie. Vroeger beschouwde de adel een opvoeding pas als voltooid na een reis naar de mijlpalen van de Europese beschaving. De Engelse adel van de 18de en 19de eeuw noemde dit 'The Grand Tour', een reis, vooral naar Italië, die maanden tot jaren kon duren en die bedoeld was om de politiek, de cultuur en de kunst van andere landen te leren kennen. Om over schoonheid te kunnen meepraten moest men de koepel boven Firenze, de renaissancetuinen van Lazio, de 'Piet ' van Michelangelo en de Golf van Napels gezien hebben.Dagprogramma

Dit programma is een voorbeeld met suggesties van mooie plaatsen en interessante bezienswaardigheden die u tijdens uw Fly Drive kunt bezoeken. U kunt uw route en de te bezoeken bezienswaardigheden uiteraard geheel naar eigen wens indelen.

Dag 1: Nederland - Pettenasco

U vliegt naar Verona, tegen de avond wordt u verwacht in Pettenasco aan het Lago dOrta. De afstand Verona - Pettenasco is ca. 230 km.

Dag 2: Milaan

Milaan is de hoofdstad van de provincie Lombardije in Italië, maar is vooral bekend als modehoofdstad. Niet voor niets is Milaan een populaire bestemming om te shoppen. Winkelpubliek kan hiervoor terecht in de dure winkels van de zogenaamde Gouden Vierhoek, waar je de winkels van topmerken als Prada, Armani, Gucci, Trussardi, Roberto Cavalli en Dolce & Gabbana vindt. Het middelpunt van Milaan is zonder enige twijfel het Piazza del Duomo, het plein waaraan zich de indrukwekkende Duomo (Dom) van Milaan en het prachtige winkelcentrum Galleria Vittorio Emanuele II bevinden.

Milaan

De Italiaanse stad Milaan is de tweede stad van het land na Rome en de hoofdstad van de regio Lombardije. De agglomeratie Milaan telt maar liefst vier miljoen inwoners. Milaan behoort samen met Rome, Florence, Venetië en Napels tot de populairste stedentripbestemmingen van Italië, ondanks het feit dat de Tweede Wereldoorlog zeker haar sporen heeft achtergelaten in het centrum van Milaan.

Dag 3: Pettenasco - Venetië, ca. 340 km

U zet koers naar het oosten, Venetië is uw eindbestemming voor vandaag. Venetië is een droomstad vol prachtige historie en is door zijn unieke waterrijke karakter prachtig bewaard gebleven. De stad staat niet voor niets in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Venetië is gebouwd op een aantal eilanden in een lagune in de Adriatische zee en al eeuwenlang bewoond. Voedsel was hier immers door de aanwezigheid van de zee altijd aanwezig. Vooral ten tijden van de grote volksverhuizing zochten vele mensen de makkelijk te verdedigen eilandengroep op al vluchtend voor de hunnen.

Venetie

Venetië is één van de best bezochte steden van Italië. De combinatie van een rijke historie en daardoor veel interessante bezienswaardigheden maken van Venetië een populaire bestemming. Het 'unique selling point' van Venetië is natuurlijk de ligging van de oude stad op eilanden in een lagune, waar het transport noodgedwongen plaatsvindt via het water.

Dag 4: Venetië

Ontdek en geniet van de schat in de lagune, die wonderlijke, onwezenlijke, romantische reliek uit voorbije tijd die Venetië heet.. Het San Marcoplein en een gondeltocht zijn haast vanzelfsprekend.

Dag 5: Treviso - Montecatini Terme, ca. 295 km

De Grand Tour gaat verder zuidwaarts. Via Bologna rijdt u naar Toscane. Montecatini Terme is gelegen in de Valdinievole gebied, 15 kilometer ten westen van Pistoia (het is een deel van deze provincie), 50 kilometer ten noordwesten van Florence en op slechts 40 minuten rijden van de Tyrreense kust. Deze Toscaanse stad is beroemd om zijn thermale water en kan worden beschouwd als de grootste 'kuuroord' in Italië.

Montecatini Terme

Bovenop een heuvel in de gemeente Montecatini Terme ligt het dorpje Montecatini Alto. In tegenstelling tot de rest van de gemeente staat dit dorp niet bekend om zijn thermale bronnen maar als één van de mooiste dorpjes van Toscane.

Dag 6: Florence, ca. 80 km

Vandaag reist u af naar Florence. Verrassend klein als het is, deze stad aan de rivier is nadrukkelijk aanwezig op 's werelds' must-sees 'lijst. Bakermat van de Renaissance en van de toeristische massa's die hier massaal naar de kunst op wereldklasse komen, Florence (Firenze) is magnetisch, romantische en druk. Het stedelijk weefsel is nauwelijks veranderd sinds de Renaissance, zijn smalle straatjes roepen een duizend verhalen op, en het eten en de wijn zijn zo prachtig en van de kwaliteitsborging geworden.

Florence

Florence is de hoofdstad en de grootste stad van de regio Toscane. Daarnaast is het de populairste toeristische bestemming in de regio. Ieder jaar komen er miljoenen toeristen naar de stad toe om er de vele kunstwerken en de schitterende architectuur met eigen ogen te aanschouwen.

Dag 7: Lucca en Pisa, ca. 55 km

Het pittoreske Lucca wordt omringd door een brede stadsmuur en beschikt over een schat aan mooie kerken en intieme pleintjes. Even verderop ligt Pisa, waar de toren steeds rechter komt te staan.

Lucca

Lucca is een middelgrote stad in het noordwestelijke deel van Toscane. Het is de hoofdstad en de grootste van de provincie Lucca. Het is een oude stad die al ver voor Christus is gesticht. Lucca komt voor het eerst voor in de geschiedenisboekjes in de derde eeuw voor Christus. Dit was de plaats waar Sempronius naartoe vluchtte nadat hij verslagen was door Hannibal

Dag 8: Montecatini Terme - Rome, ca. 330 km

Vandaag lonkt de hoofdstad van Italië. We stellen voor om op tijd te vertrekken, zodat u de middag in Rome kunt besteden. .

Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en tevens de belangrijkste stad van het land op politiek, cultureel en historisch vlak. Rome speelde al voor het begin van onze jaartelling een belangrijke rol binnen de westerse wereld. Rome was in het tijdperk van het Romeinse Keizerrijk zelfs de machtigste stad ter wereld.

Dag 9: Rome

Heel de dag voor het zien van of weerzien met alle Romeinse hoogtepunten. Het Colosseum, de Romeinse opgravingen of de Spaanse trappen, u beslist. In Rome zult u zich zeker niet vervelen. Rome is ooit op zeven heuvels gebouwd. Inmiddels staat er een grote metropool waar jaarlijks miljoenen toeristen op af komen. Wie in het centrum van Rome loopt ziet daarom vooral veel toeristen. Het echte Italiaanse leven lijkt hier wat verder weg te staan. Wie echter de grote bezienswaardigheden een beetje links laat liggen die kan ook in Rome genieten van 'bella Italia'. De belangrijkste reden voor bezoekers om Rome te bezoeken blijft echter de vele historische bezienswaardigheden zoals het Colosseum, het Forum Romana en het Pantheon.

Dag 10: Rome - Sorrento, ca. 270 km

Het Sorrentijnse schiereiland is het einddoel voor vandaag. Onderweg kunt u een stop maken in Montecassino, met de befaamde klooster/abdij. De komende 3 nachten verblijft u in de omgeving van het levendige Sorrento.

Dag 11: Sorrento of Capri

De stad Sorrento is één van de meest bezochte badplaatsen in Campania. U vindt er mooie stranden en kunt een uitstapje naar Capri maken. Capri is het zogenheete bloemeneiland of liefdeseiland. De opbloei van het eiland is begonnen nadat Tiberius, de laatste keizer van Rome daar een villa heeft laten bouwen. Nadien is er bekendheid gekomen dankzij de Grotta Azurra, een grot aan de waterspiegel met een blauwe schijn tegen de rotswanden, vanwege de reflectie van de zon in het water.

Capri

Capri mag misschien bekend staan als heerlijke zomerbestemming (met fijne stranden, een azuurblauwe zee en citroenbomen), maar ook in de winter is het eiland een heerlijke plek om even helemaal op te laden. Met een beetje geluk schijnt het zonnetje volop en is het nog warm genoeg om op een terrasje een cappuccino of cocktail te drinken.

Dag 12: Vesuvius en Pompeï

U heeft hem al van verre gezien, vandaag is het tijd om de machtige Vesuvius vulkaan met een bezoek te vereren. Ook Pompeï, de bedolven stad door de as van de Vesuvius, kunt u gaan bekijken.

Vesuvius

Mount Vesuvius is een stratovulkaan gelegen in Italië ten zuidoosten van Napels. Deze vulkaan ontstond door subductie van de Afrikaanse plaat onder de Euraziatische plaat. Het is de enige vulkaan op het Europese vasteland die in de laatste honderd jaar tot uitbarsting is gekomen. De twee andere Italiaanse vulkanen (Etna en Stromboli) zijn gelegen op eilanden.

Dag 13: Terug huiswaarts

De reis zit erop, vanaf Napels vliegt u terug naar Amsterdam.Hotels

I.v.m. de beschikbaarheid van de accommodaties kan de route afwijken van het beschreven voorbeeld. Als bepaalde hotels of hotels in bepaalde plaatsen niet meer beschikbaar zijn, zullen wij u een vergelijkbaar alternatief aanbieden. Dit overleggen we uiteraard eerst met u, voordat we iets vastleggen.

Prijzen zijn op basis van 2 personen. U kunt deze reis ook boeken als u alleen of met meerdere personen reist. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice.Locatie


Vluchten
U vliegt naar Verona Airport (VRN)
U vliegt terug vanuit Naples International Airport (NAP)

Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Verona v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 12 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • Verzorging: logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig € 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Brandstofkosten en eventuele tolgelden
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Huur GPS-systeem
 • Evt. aanschaf van een routekaart
 • Tegen een toeslag is het mogelijk ontbijt bij te boeken


Huurauto

Standaard inbegrepen in de huursom:

 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • (Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid van de vluchten en accommodatie voor u gecontroleerd hebben. Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per e-mail heeft ontvangen. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.Fly Drive Grande Giro door Italie 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail